Termeni generali

TEFRA este denumirea comerciala a SC DIANROM-ITAL SRL, persoana juridica cu sediul in Judetul Bacau, Str. Siretului, nr.15, Comuna Cleja, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J04/505/2000, avand CUI RO12593378.

Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului. Utilizarea acestui site implica acceptarea tacita a termenilor si a conditiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

In calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-ului www.tefra.ro, SC DIANROM-ITAL SRL  isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate, Termenii si conditiile de folosire, fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Drepturi de autor

Continutul site-ului www.tefra.ro este proprietatea SC DIANROM-ITAL SRL.

SC DIANROM-ITAL SRL garanteaza utilizatorului acces limitat pe site-ul www.tefra.ro, in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC DIANROM-ITAL SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.

Bazele de date, programe, elemente de grafica, sunt proprietatea SC DIANROM-ITAL SRL, sau, dupa caz, a furnizorilor produselor oferite prin intermediul site-ului si este protejat de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

Copierea, stocarea, modificarea partiala sau in intregime a site-ului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare privind protectia drepturilor de autor. In calitate de utilizator, dumneavoastra sunteti pe deplin acord cu cele mai sus mentionate.

Sesizari

In cazul in care observati ca am adus atingere in vreun fel asupra drepturilor de autor, produsele receptionate sunt contrafacute sau incalca drepturi la marca, va rugam sa ne comunicati acest lucru pe adresa de e-mail: contact@tefra.ro. SC DIANROM-ITAL SRL va raspunde sesizarii in maxim 2 zile lucratoare.

Termeni si conditii:

Conform Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, informatiile furnizate de dumneavoastra vor fi folosite de SC DIANROM-ITAL SRL exclusiv in scopul declarat al site-ului. Astfel, datele din formularul de comanda vor fi folosite numai pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promotii, buletine informative periodice (de la care va puteti dezabona in orice moment daca nu sunteti de acord sa primiti in continuare acest gen de informatii) facturare si pentru livrarea comenzilor etc.

Nu sunteti obligat sa furnizati datele personale, insa refuzul face imposibila prelucrarea comenzii si derularea livrarii produselor. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre echipa SC DIANROM-ITAL SRL.

Beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. De asemenea, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale si sa solicitati stergerea datelor din baza noastra de date. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa catre SC DIANROM-ITAL SRL cu o cerere scrisa, datata si semnata. SC DIANROM-ITAL SRL se obliga sa nu faca publice sau sa nu vanda bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor sai. In cazul in care se va pune problema utilizarii datelor dumneavoastra in scopul realizarii unor campanii, vi se va cere acordul explicit.

SC DIANROM-ITAL SRL nu trimite mesaje nesolicitate clientilor sai. Orice mesaj periodic trimis contine datele noastre de identificare, precum si o procedura valida de renuntare la subscriere.

Efectuarea unei cereri de comanda pe site-ul www.tefra.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:

Informatiile furnizate catre www.tefra.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea cererilor de comanda sau a cererilor de oferta), conform legilor in vigoare www.tefra.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

Politica de confidentialitate

Va invitam sa accesati, de asemenea, pagina Politica de confidentialitate care se aplica, vizitei dumneavoastra pe pagina noastra web.

Produsele comercializate de S.C.DIANROM-ITAL SRL nu sunt contrafacute.

Produsele comercializate prin intermediul www.tefra.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. Daca nu ati primit aceste documente in colet, le puteti solicita  la adresa de

 e-mail contact@tefra.ro. De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala, si pot fi schimbate fara nici o notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produsul in sine.

SC DIANROM-ITAL SRL verifica periodic exactitatea informatiilor de pe site, dar nu ofera nicio garantie, expresa sau implicita, statutara  sau de alta natura, privind continutul si disponibilitatea site-ului.

In cazul unei erori umane prin care pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul nostru online, nu suntem obligati sa furnizam respectivul produs la pretul gresit si va vom comunica acest lucru inainte de a livra comanda. In aceasta situatie, va vom transmite noul pret al produsului, iar dumneavoastra veti decide daca doriti sau nu sa achizitionati produsul la pretul corect.

SC DIANROM-ITAL SRL  garanteaza integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului, pana in momentul livrarii.

Produsele comercializate de www.tefra.ro se livreaza numai in urma cererilor de comanda confirmate telefonic, in limita stocurilor disponibile. Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila.

Cumparatorul/Utilizatorul poate efectua o cerere comanda pe site prin plasarea de produse in cosul de cumparaturi.

Cererea de comanda se finalizeaza prin alegerea unei modalitati de plata din cele indicate pe site.

In urma cererii de comanda efectuate pe site email-ul trimis este generat automat si nu este confirmarea ca produsele sunt pe stoc.

Adaugarea unui produs in cos, fara finalizarea cererii de comanda, nu atrage automat inregistrarea unei cereri de comanda sau rezervarea unui produs. Prin finalizarea cererii de comanda cumparatorul consimte ca toate datele furnizate sunt corecte.

In vederea utilizarii serviciului, sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.

Prin inregistrarea unei cereri de comanda pe site, cumparatorul/utilizatorul isi da consimtamantul cu privire la forma de comunicare ulterioara prin care vanzatorul isi desfasoara operatiunile comerciale.

Confirmarea cererii de comanda, prin intermediul mesageriei electronice nu reprezinta acceptarea acesteia de catre vanzator, ci are doar rol informativ.

Contractul intre cumparator si vanzator se considera ca intra in vigoare in momentul in care cumparatorul primeste din partea vanzatorului informarea cu privire la expedierea produselor comandate.

Acest magazin online este destinat exclusiv livrarii de produse catre clienti persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale, numai la adrese de pe teritoriul Romaniei. In momentul livrarii, o persoana cu varsta de minim 18 ani, reprezentand persoana fizica sau juridica, va semna pentru toate produsele expediate.

Stabilirea curierului cu care se expediaza fiecare comanda se face de catre SC DIANROM-ITAL SRL. Produsele vor fi livrate in ambalajul original al producatorului.

Termenii si conditiile stau la baza contractului, acestea completandu-se cu certificatul de garantie.

Produsele cu durata de utilizare indelungata (aparate de indosariat, ghilotine, trimmere, laminatoare, distrugatoare de documente, table magnetice, seifuri etc.) sunt insotite de certificat de garantie comerciala valabila pentru perioada specificata pe site pentru fiecare produs, acolo unde aceasta se aplica. Pretul si riscul transportului intra in obligatia vanzatorului, atunci cand se confirma o defectiune aparuta in timpul perioadei de garantie.

Vanzatorul poate anula cerere de comanda plasata de catre cumparator/utilizator, acesta fiind notificat de catre vanzator. Anularea cererii de comanda se face fara ca vreuna dintre parti sa aiba vreo obligatie sau sa poata pretinde daune-interese.

In cazul in care un produs din cererea de comanda achitata online nu poatre fi livrat, vanzatorul notifica cumparatorul in acest sens si va returna banii primiti pentru produsul din cerea de comanda intr-un termen de 7 zile lucratoare.

Va rugam insistent ca la primirea coletului sa receptionati cu atentie produsele primite! Eventualele sesizari legate de lipsa unor repere sau de avarierea lor pe durata transportului trebuie reclamate agentului de la firma de curierat chiar la primirea coletului; este obligatoriu incheierea unui proces verbal de constatare cu reprezentantul firmei de curierat! Sesizarile ulterioare vor fi extrem de greu de solutionat, deoarece fara acest proces verbal firma de curierat nu va mai putea fi trasa la raspundere! Daca produsul primit este deteriorat (lovit, zgariat, fisurat, ciobit, spart) iti recomandam sa refuzi livrarea. Daca totusi ai acceptat coletul, iti recomandam sa soliciti curierului completarea unui proces verbal si sa ne aduci situatia la cunostinta in maxim 24 de ore de la livrare prin completarea formularului de contact sau pe e-mail la contact@tefra.ro. Necompletarea procesului verbal in prezenta curierului care a efectuat livrarea si orice sesizare ulterioara va ingreuna solutionarea pozitiva.

Termenul de livrare si achitare a produselor:

Termenul de expediere de catre SC DIANROM-ITAL SRL va fi confirmat pentru fiecare comanda in parte, in functie de disponibilitatea produselor, de volumul general de comenzi si de modul de efectuare a platii. Termenul efectiv de livrare poate fi influentat de durata expedierii de catre curier.

Plata produselor comandate prin tefra.ro se poate face astfel: in numerar la livrare, prin ordin de plata/transfer bancar in avans sau plata cu cardul online.

Plata in numerar* se face la livrare, in lei, la valoarea din momentul confirmarii comenzii, catre comisionarul care efectueaza livrarea.

Plata prin ordin de plata se face in baza facturii proforme, emisa la finalizarea unei comenzi. Produsele se vor expedia numai dupa ce se face dovada platii catre SC DIANROM-ITAL SRL.

Daca optati pentru plata online cu cardul bancar, procesarea datelor de pe cardul dumneavoastra se face prin intermediul STRIPE , iar SC DIANROM-ITAL SRL nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul pe care il detineti.

GARANTIA:

Toate produsele comercializate pe site-ul www.tefra.ro beneficiaza de garantia legala de conformitate, care este de 24 luni in cazul produselor de folosinta indelungata.

Toate produsele comercializate pe tefra.ro vin insotite de factura, bon fiscal si certificat de garantie.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 si cu OG 21/1992(r2) si completata privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie.

Produsele defecte in garantie, se inlocuiesc sau se repara, dupa caz, in conformitate cu politica de service a producatorilor si respectand legislatia in vigoare.

Termenul maxim de remediere a garantiei este de 15 zile calendaristice.

Termenul de garantie curge de la data inscrisa pe bonul si/sau factura de vanzare a marfurilor.

Cumparatorul care va reclama o situatie de defect in termenul de garantie va prezenta impreuna cu produsul/produsele in cauza, urmatoarele documente:

– Factura de achizitie sau bonul fiscal emisa de catre S.C. DIANROM-ITAL S.R.L.

– Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare

Lista unitatilor specializate de service este mentionata in certficatul de garantie emis de producatorii marcilor. Acest certificat a fost intocmit cu respectarea prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si din O.G. Nr. 21/1992 actualizata privind protectia consumatorilor.

NOTA. In cazul in care produsul reclamat la garantie s-a comercializat in set/kit atunci trebuie predat in aceeasi forma.

EXCEPTII GARANTIE:

 Tefra.ro nu isi asuma raspunderea garantiei iar aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

– modificari sau interventii neautorizate asupra produselor, facute de catre client sau de catre terti;

– utilizarea produselor în regim de suprasarcină îndelungată sau în alt regim decât cel pentru care a fost conceput(utilizarea produselor hobby în regim profesional), folosirea acestora în afara parametrilor privind planeitatea şi curba de lucru recomandată de producător, funcţionarea motoarelor termice fără a avea asigurat un nivel optim de răcire;

– defectiuni survenite ca urmare a supratensiunilor din retea, a descarcarilor electrice din atmosfera sau a contaminarii cu lichide sau materii straine;

– instalare neconforma cu instructiunile productorului, scrise in limba romana, aflate in ambalajul produsului in momentul vanzarii;

– utilizarea produsului în alte scopuri decât cele pentru care a fost proiectat şi fabricat, in alt mod sau in alt mediu decat cel recomandat de producator sau folosirea acestuia în alt domeniu de utilizare, decât cel înscris în prezentul certificat;

– expunerea produselor, ulterior datei vanzarii, la: incendii, lovituri, inundatii, cutremure, si/sau alte incidente tinand de cazurile de forta majora, asa cum sunt ele definite de legea romana;

– transport si manipulari defectuoase, suprapunerea peste produse a unor greutati pe durata transportului, deteriorari si loviri accidentale ori survenite ca urmare a unor accidente;

– utilizarea unor accesorii incompatibile cu produsul şi care influenţează modul de funcţionare, performanţele şi durabilitatea acestuia;

– produsele care au urme de, deteriorari mecanice, lovituri, deformari, rupturi, indoituri sau au fost utilizate in alte scopuri decat mentiunile si indicatiile existente in manualele lor de utilizare nu fac obiectul garantiei.

Uzura normală, reglajele periodice şi consumabilele nu fac obiectul garanţiei!

Asigurarea garantiei se face de centrele de service autorizate de producatorul produselor sau de importatorul lor dupa caz. In situatia in care societatea noastra nu este autorizata sa presteze actiuni de service, acestea se vor repara doar de centrele autorizate de producator sau de importatorul autorizat al produselor.

In cazul in care intampinati dificultati in solutionarea garantiei la centrele de service autorizate va rugam sa ne contactati telefonic sau in scris la contact@tefra.ro.

RETURUL:

 Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile – conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: “consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere”. Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul (vanzatorul) cu privire la decizia sa de retragere din contract, in scris la adresa de e-mail contact@tefra.ro

Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar clientilor persoane fizice. In cazul persoanelor juridice(acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul cu privire la acceptarea returului produselor si constituirea contravalorii acestora ca avans pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs solicitarii de retur. Dreptul de retragere in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului. In cazul comenzilor care au beneficiat de livrare gratuita (conform termenilor de pe www.tefra.ro) si ulterior sunt returnate partial (valoarea comenzii scade sub valoarea de gratuitate livrare) sau total, taxa de livrare acordata initial cu titlu gratuit, este suportata de client.

Returul se va face prin aceeasi modalitate ca la expediere, prin curierat rapid la adresa: Str. Siretului, nr.15, comuna Cleja, jud. Bacau. Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport. Nu solicitati contravaloarea produselor returnate in sistem ramburs. Acestea se vor returna dupa receptionarea produselor de catre reprezentantii nostri.

Tefra.ro nu va ingradeste dreptul la retur conform OUG 34. Dupa ce vom receptiona returul in depozitul nostru vom verifica starea produselor returnate. Ulterior va vom comunica statusul returului.

Produsele se trimit in aceeasi stare in care a fost livrate, cu ambalajele intacte cu etichetele si inscriptionarile specifice, fara urme de folosire, fara zgarieturi, deformari mecanice, vopsea sarita, etc., fara nici o urma de deteriorare sau modificare a starii lor initiale. In caz contrar returul nu se va accepta si produsul va fi returnat, cu plata transportului la destinatar.

Daca produsele returnate:

– au ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice

– nu se afla in ambalajul original in care au fost livrate

– sunt lipsite de accesoriile si componentele originale

– prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura, atunci, in aceste situatii descrise mai sus vi se va comunica(daca exista) si costul aducerii acestora la conformitate pentru a putea fi repuse in vanzare.

Nu se pot returna fara temei produse cu motor termic care au fost folosite, produse in care se pun consumabile sau produse care prin folosirea lor nu se mai pot comercializa ca si produse noi, produse care au fost folosite si alimentate cu benzina si ulei, daca motivul returului tine de alte aspecte decat functionarea incorecta, necorespunzatoare, nerespectarea caracteristicilor tehnice, sau poza necorespunzatoare cu produsul prezentate in pagina de produs.

 Informatii privind DEEE

SC DIANROM-ITAL SRL este autorizata sa introduca pe piata echipamente electrice si electronice – vezi aici numarul de inregistrare.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), se impune scoaterea din uz corespunzatoare a echipamentelor electrice si electronice. Scopul este acela de a preveni potentialele efecte nocive asupra mediului si sanatatii umane ca urmare a prezentei substantelor periculoase.

Simbolul care insoteste produsul indica faptul ca aparatele electrice si electronice vechi nu trebuie aruncate impreuna cu deseurile municipale nesortate. Dupa ce aparatele si echipamentele au ajuns la sfarsitul duratei lor de functionare, ele trebuie colectate in centre speciale puse la dispozitie de catre o societate autorizata in colectarea deseurilor. Vezi lista punctelor de colectare aici. De asemenea, SC DIANROM-ITAL SRL aplica politica de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislatiei in vigoare, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat; clientii pot preda DEEE echivalent la sediul SC DIANROM-ITAL SRL.

Conciliere

In cazul in care aveti o nemultumire in legatura cu produsele sau serviciile oferite de tefra.ro, va rugam sa ne adresati un e-mail pe adresa: contact@tefra.ro. Orice conflict aparut intre clienti si companie se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti.  In cazul in care conflictul nu s-a solutionat pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, conform legislatiei in vigoare.